Internet & recht

05 07 05 - 13:54


Vandaag heb ik voor het eerst mijn zesjarige historie op de UU mijn Apple Powerbook mee mogen nemen naar een tentamen. Het vak was internet & recht dus ergens is het wel logisch ware het niet dat het alleen maar mocht dank zij het feit dat er GEEN toegankelijk wireless netwerk lag in de tentamenzaal en dat is dan weer niet logisch.
Overigens was het wel leuk dat de docente zich had voorgenomen alle krochten van het digitaal onderwijs-contact-systeem WebCT te gaan exploreren. Fantastisch! Er zitten dus allerlei mogelijkheden in dat systeem die a. niemand gebruikt tot nu toe en b. niet naar behoren functioneren, zo blijkt bij het gebruik. Ook aardig (al was het alleen maar voor de portemonnee) is dat alle informatie in de vorm van artikelen en jurisprudentie online beschikbaar werd gesteld of te vinden was. Voor het vak Communicatie- en Mediarecht daarentegen was ik maar liefst 62,50 euro kwijt aan readers met voor een belangrijk deel nu reeds verouderd materiaal.
Maar goed het was dus een 'open boek tentamen' in mijn geval een 'open powerbook tentamen'. Wat heb ik een lol gehad van de Spotlightfunctie in Tiger die me op willekeurig zoekwoorden in de tekst bij de verschillende documenten en pdf's bracht. Scheelt enorm veel tijd nu dat zoeken zo geavanceerd verloopt. En het resultaat dat moeten we dus afwachten maar ik heb er geen slecht gevoel over. In zit het er nu voor wat de tentamens betreft op voor dit studiejaar en dat is wel een heel relaxt idee!

tien reacties

Carrie

prettige vakantie!

Carrie (URL) - 05-07-’05 17:55
Simone

Dat klinkt goed en ga je nu lekker in je tuin zitten relaxen in het avondzonnetje? l-)

Simone - 05-07-’05 18:11
Mieke

Nou vakantie is het nog niet helemaal, alleen studiewise. Werken moet nog wel ;-). En we gaan zo even buiten de deur eten om het einde van het studiejaar te vieren.

Mieke - 05-07-’05 18:29
V@nM@n

Lekker even tot rust komen van alle stress…

V@nM@n (URL) - 05-07-’05 20:46
Renesmurf

je leert daar veel, je schrijft er zeer passievol over. En nu ben even lekker van die tentamens af!

Renesmurf (URL) - 05-07-’05 23:28
brigitte

Dus nu komt de tijd voor de tuin :). Moet eerst wel het weer meewerken natuurlijk :(

brigitte (E-mail ) (URL) - 06-07-’05 06:49
Mieke

Ja, zodra het weer mee gaat doen dan trek ik een sprintje en ben ik in de tuin te vinden (als ik niet moet werken dan tenminste).

Mieke - 06-07-’05 08:33
Ronald

‘open powerbook tentamen’ :-)

Ronald (URL) - 06-07-’05 12:11
Tina van der Linden

Ik lees je weblogje hierover nu pas! Leuk dat je het erin gezet hebt. Ik hoop dat het resultaat je niet tegenvalt – ‘t viel mij wel een beetje tegen, maar dat gold voor iedereen. Fijne vakantie!

Tina van der Linden (E-mail ) (URL) - 12-07-’05 21:47
Mieke

@ Tina: leuk dat je reageert. Het tentamenresultaat viel me niet tegen. Het klopt wel ongeveer met wat ik er van gedacht had. Verhouding investering versus rendement klopte aardig. Timemanagement was nogal krap dit keer vanwege ander tentamen de dag ervoor. So be it. Het was een leuk vak en ik heb er inderdaad veel van geleerd. En… de ISP’s hebben gewonnen. Goed zo, vind ik. :-) Oh en jij ook fijne vakantie!!!!!

Mieke - 12-07-’05 22:27


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.