In memoriam Mr. Euro

31 07 05 - 17:24


Het was een icoon en je zag hem altijd overal meteen in een gezelschap met die grijswitte kop met haar. En hij is natuurlijk beroemd geworden met de introductie van de euro op 1 januari 2002. Daarvoor was hij vijftien jaar lang president van de Nederlandsche Bank.
Duisenberg heeft de Nederlandse monetaire politiek op de Europese kaart gezet en zijn naam zal altijd met de ECB verbonden blijven omdat hij de allereerste president werd in 1998. Hij hield eigenlijk pas eind 2003 (een jaar na de afgesproken vier jaar) op met werken toen Jean-Claude Trichet hem opvolgde als president van de Europese Centrale Bank.
Hij heeft maar heel kort van zijn vrije tijd genoten want hij werd vandaag door de politie dood aangetroffen in zijn villa in Frankrijk. Nog maar 70 jaar.

zes reacties

V@nM@n

Een werkelijk knap rekenmachientje. Duisenberg was een groot econoom.

V@nM@n (URL) - 31-07-’05 21:15
Leibele

Mischien een groot econoom,maar de Euro was toch maar een stomme zet.De economie is er niet beter op geworden.

Leibele (URL) - 31-07-’05 22:38
brigitte

Ik kijk er van op. Goh, ik vond hem altijd wel goed (voor zover ik daar verstand van heb).

brigitte (E-mail ) (URL) - 31-07-’05 22:44
Chantal

Je ziet dat helaas vaak, mensen die met pensioen gaan en dan maar zo kort nog daarvan kunnen genieten, het maakt mij duidelijk dat je ook tijdens je werkende leven genoeg tijd moet nemen om dingen te ondernemen. Je moet niet alles uitstellen….. want dan kan het weleens te laat zijn.

Chantal (E-mail ) (URL) - 01-08-’05 10:54
Kaat

Tja het is wat. En koning Fahd is er ook al niet meer.

Kaat (URL) - 01-08-’05 14:53
Hans

Inderdaad, pluk de dag. Trouwens, ik zou het met die vrouw van hem ook niet zo heel erg lang uithouden vermoed ik. (Hij was haar vierde slachtoffer.)

Maar, moeten we nou trots op hem zijn? Zijn we blij met de Euro? Alle bedragen zijn verdubbeld behalve je salaris. Een giga inflatie dus. Nee, niet zo’n sterke performance, Wim.

Hans (E-mail ) (URL) - 06-08-’05 11:53


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.