Een geurskaars?

19 08 05 - 00:12


In mijn huis zijn 's zomers vreemd genoeg altijd veel muggen. Waarom dat is weet ik niet. Misschien komt het door de vijver van de buurvrouw en van het feit dat de achtertuin vrij laag licht en daardoor relatief vochtig is. Nou ja, in ieder geval zorg ik altijd wel dat ik behoorlijk goed muggenbestrijding in huis heb. Ik heb nog van dat echte tropenmuggenspul dat ooit meeging naar Bali maar ik kocht ooit samen met pot teatree-balsem ook een flesje muggenolie van hetzelfde merk. Ik had het nog nooit gebruikt maar nam het afgelopen keer mee naar Oerol. Als je een 's avonds een voorstelling bezoekt in een waterrijke omgeving dan is muggenolie een bittere noodzaak.
We hadden bij de voorstelling van de Tweede conferentie van de Watergoden al verschrikkelijk moeten lachen om een man die erg veel hele sterke muggenolie op had en zeer ruim kon zitten omdat niemand naast hem wilde plaats nemen. Maar bij de voorstelling van 3600 Seconds overkwam mij hetzelfde. Ik had dat bewuste flesje muggenolie bij me en wilde het zekere voor het onzekere nemen dus smeerde me overvloedig in. Dat spul was alleen ontzettend sterk en penetrant van geur. Niet alleen hield het de muggen op afstand maar ook de andere toeschouwers. Mijn neef B. die een kleine twee meter verderop stond en niet wist dat ik het was die die geur veroorzaakte zei op een bepaald moment: "Jeetje, het lijkt wel of er iemand een geurkaars heeft aangestoken". Enigszins in verlegenheid gebracht moest ik toen bekennen dat ik die geurkaars was. Sindsdien moet ik iedere keer als ik die muggenolie heb gebruikt denken aan die geurkaars. Alleen ben ik nu wel iets voorzichtiger met de dosering, behalve natuurlijk als ik een beetje space om mij heen wil hebben.

zeven reacties

Leibele

Een goed idee als je in de ochtendspits met de trein van bijvoorbeeld Almere naar Amsterdam moet.Kun je eindelijk ook eens gaan zitten

Leibele (URL) - 19-08-’05 01:36
V@nM@n

Hier doen wij nog eens goede ideeen op… En die boze blikken kan ik wel hebben.

V@nM@n (URL) - 19-08-’05 08:48
brigitte

Ik zorg gewoon dat Peter bij me in de buurt is, de muggen vinden hem veel lekkerder ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 19-08-’05 09:42
Puur Kaat

Ik had ook zo’n wonderflesje uit Thailand. Geen mug meer te zien. Helaas is ‘t spul nu op. Goede reden om terug te gaan!

Puur Kaat (URL) - 19-08-’05 10:00
Mieke

@ Puur Kaat: en niet de enige reden ook om terug te gaan toch?

Mieke - 19-08-’05 10:30
Chantal

Muggen zijn mijn grootste ergernis van de zomer…. ze moeten ook altijd mij hebben. Ik heb nog steeds niet het ideale bestrijdingsmiddel gevonden…. helaas.

Chantal (E-mail ) (URL) - 19-08-’05 10:36
IngKey

Als alles goed gaat, ben ik morgen op Sail, misschien moest ik ook maar een flesje muggenolie meenemen. ;-)

IngKey (URL) - 19-08-’05 19:58


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.