Sneller dan het licht

17 09 05 - 20:12


Vanmiddag moesten we even een boodschap doen en op de terugweg werden we bij het kruispunt richting Austerlitz ineens aangehouden door een motoragent. "Oh Pap, je riem", riep Amanda meteen bijdehand maar de agent was daar duidelijk helemaal niet in geïnteresseerd. Hij wenkte ons dichterbij en we vroegen ons af wat er aan de hand zou zijn. "D'r is een wielerronde", klonk het vanonder de helm, "gaat u hier maar staan". En hij dirigeerde ons naast de terreinwagen die al langs de kant van de weg stond zodat onze rijhelft meteen helemaal potdicht werd afgesloten. "Alarmlichten aan graag", riep hij ons nog toe en vervolgens begon hij druk in zijn helm te praten.
Een hele serie motoragenten kwam vanaf de overkant van de weg langs, wel twintig denk ik, voordat er een auto aankwam met zwaailicht en we in de verte een wolk wielrenners konden waarnemen. Wow, ze kwamen recht op ons af met een bloedgang. Nu snapten we wel waarom we naast die andere auto moesten gaan staan. Wij moesten zorgen dat het peloton van straatbreedte tot de helft zou indikken om het kruispunt veilig te kunnen nemen. Zoeffff, zoeffff, zoeffff en voor we het goed en wel wisten waren ze al weer voorbij en kwamen er nog zeker 50 volgauto's met materiaal achteraan. Het was een korte maar ademnemende ervaring. Klik maar eens op het plaatje voor vergroting.

vijf reacties

V@nM@n

Mooi he…snelheid in optima forma

V@nM@n (URL) - 17-09-’05 20:18
petra

Flitsende foto!

petra (E-mail ) (URL) - 17-09-’05 20:29
hanneke

zoiets heb ik laatst ook meegemaakt. 25 graden buiten, 35 in de auto en diepvriesproducten achterin. heb me mateloos geirriteerd.

maar wel een mooie foto!

hanneke (URL) - 17-09-’05 22:04
Amiek

Oh, Hans, rijd jij zonder gordel! Foei! ;-)

Amiek (URL) - 18-09-’05 15:03
Leibele

Een mooie EPOfoto.

Leibele (URL) - 18-09-’05 17:27


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.