Dreigingsniveau: substantieel

19 09 05 - 12:49


Wist je dat de huidige terreurdreiging 'substantieel' is? De omschrijving die de site van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (hoe komt dat soort mensen als Tjibbe Joustra trouwens steeds weer aan een andere baan?) geeft is: Het is het één na hoogste niveau dat wij kennen. Het volgende niveau is 'kritiek' en dat wordt bereikt als er sterke aanwijzingen zijn dat er een aanslag in Nederland zal plaatsvinden. Op het spoor is het niveau sinds 9 september j.l. verhoogd naar lichte dreiging. Dat betekent kennelijk dat er lichte sterke aanwijzingen zijn voor een aanslag. En wij leven gewoon door alsof er niks aan de hand is. Ik heb geen idee wat er achter de schermen gedaan wordt aan de mogelijke terreurdaden waarvoor lichte ernstige aanwijzingen zijn maar ik heb er niet echt vertrouwen in dat onze regering, onze AID, ons Ministerie van Justitie en onze coördinator terreurbestrijding het allemaal helemaal in beeld hebben. Jullie wel?
De foto is gemaakt door Douglas Longenecker in Battery Park City, NYC op 9/11 en komt van de The September 11 Digital Archive.

vier reacties

Chantal

Ik denk dat het allemaal heel moeilijk te bepalen is….. terreur kan tegenwoordig helaas overal voorkomen, en of je er nu een kaartje aanhangt met een niveau of niet, het komt toch onverwacht en vooral ongelegen……. 9/11 heb ik als een film in mijn hoofd zitten en ik kan alleen maar hopen dat wij zoiets nooit van dichtbij meemaken.

Chantal (E-mail ) (URL) - 19-09-’05 13:17
Anne-Floor

Nee, ik heb inderdaad het minste idee van wat er aan de hand is en wat er bekokstoofd wordt. Evenmin weet ik wat men er in Den Haag aan doet. Daar twijfel ik wel eens over, want ik vraag me af of een regering die zo slecht weet wat er onder de mensen speelt, ook een goede kijk zou kunnen hebben op welke dreigingen er ondertussen ontstaan zijn. Maar ik raak er zeer zeker niet van in paniek, want dat is nou net waar die nare terroristjes op uit zijn. Maar goed, ik heb dan ook bijna een half jaar in een metropool gewoond waar zo’n dreiging toch altijd nog iets dichterbij is geweest dan hier in Nederland. Het is gewoon niet anders en we moeten maar door, denk ik. Wat wij er als individu?n aan zouden kunnen doen is een zeer moeilijke kwestie. Je ogen en oren open houden, misschien. Maar dat doe ik sowieso altijd al, veel meer kunnen we ook niet doen, vrees ik…

Anne-Floor (URL) - 19-09-’05 13:58
Ronald

Wist je dat als er niets aan de hand is er sprake is van basisdreiging? Wat ze er aan doen in Den Haag? Regeltjes maken, en nog meer regeltjes, en nog meer, en nog meer…

Ronald (URL) - 19-09-’05 16:21
petra

Ik ben niet zo bang voor een aanslag in mijn dorpje. De meeste aanslagen zijn tot nu toe toch gebeurd tijdens de spits of op de werkplek. En die is vooral in de Randatad. Ik leef dus gewoon verder alsof er niet veel aan de hand is.

petra (E-mail ) (URL) - 19-09-’05 16:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.