Nummerredder nodig?

29 09 05 - 09:11


Meestal ben ik wel op de hoogte van gadgets die er zijn, met name die op het gebied van de electronica. Maar nu is er toch eentje die me is ontgaan: de nummerredders oftewel de SIM backup. Het is een klein apparaatje waarop je de SIM-kaart van je telefoon kunt kopiƫren zodat bij verlies of calamiteiten niet al je gegevens weg zijn. De Consumentenbond testte er vijf en de Rockey SIM reader komt als beste uit de bus. Wel vergeten ze even te vermelden dat dit ding alleen maar werkt met Windows. Waardeloos voor mij dus. Dan moet ik maar gaan voor de SIM security (de nr 2), alleen doet die link het dus niet. De nummer 3, de SIM Safe kan ik gelukkig wel bestellen: 14,50 euro kost het ding (klik klik) maar ik denk niet dat ik het nodig heb. Ik backup mijn SIM met het door Mac bijgeleverde iSync. Misschien is het wel daarom dat ik deze gadgets volkomen gemist heb. Trouwens over gadgets gesproken, wat vind je hier van?

update
We kregen een mailtje van SimSecurity dat de link het gewoon doet. En of we dat even willen aanpassen. Ik moet toegeven dat er meer gebeurt dan eerst maar als ik die link in Safari (Mac browser) aanklik dan gebeuren er allerlei merkwaardige dingen. Misschien dat de link geschikt gemaakt is voor alle gebruikers van IE? Hij doet het in ieder geval bij mij niet 'gewoon' zoals in het mailje wordt aangekondigd. Maar wellicht bij andere lezers?????

negen reacties

Chantal

Ik denk dat dit voor mij valt in de categorie ‘onnodig’…… die USB stofzuiger is wel vet…..

Chantal (E-mail ) (URL) - 29-09-’05 10:27
brigitte

Allemaal spullen die een onnodige bijdrage leveren aan de consumptiemaatschappij en bijbehorende mileuvervuiling.

brigitte (E-mail ) (URL) - 29-09-’05 13:53
herman

haha die stofsucker voor aan de usb poort is cool! .. als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het wel broodkruimels achter de enter knop en as in de cdrom. Handig en stoer at the same time.

herman (E-mail ) (URL) - 29-09-’05 18:49
petra

Ik kieper het toetsenbord af en toe even om en heb alle telefoonnummers op een papiertje. dat was even lekker stoer en nu word ik gewoon hebberig, maar failliet

petra (E-mail ) (URL) - 29-09-’05 19:06
Ronald

“De dustsucker zuigt werkelijk overal de kruimels uit, het is werkelijk ongelovelijk Mi(e)ke!!”

Ronald (URL) - 29-09-’05 20:28
Mieke

@ Ronald: en je kunt hem gewoon onder je bed opbergen!

Mieke - 29-09-’05 23:45
V@nM@n

Oei, daar staan veel te mooie dingen op. Dat is nog erger dan reclame op tv…

V@nM@n (URL) - 29-09-’05 23:56
Sillyfish

Ai ai…te erg voor woorden…

Sillyfish (URL) - 30-09-’05 09:51
Amiek

Die stofzuigers lijkt me voor mij een essential. Ik wissel al mijn nummers in mijn telefoon uit met outlook en ik zal dat met een volgende telefoon ook willen kunnen, dus daar maak ik me niet zo veel zorgen om.

Amiek (URL) - 30-09-’05 10:49


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.