Pitbull en dichter

28 10 05 - 19:15


Ik schreef eerder over het interview dat we hielden met Mr. X. Vandaag was de bespreking van het 'paper' dat we naar aanleiding van het interview maakten en hielden we een presentatie over onze bevindingen. De 8,5 die ons dat opleverde is een solide basis voor het tentamen dat ons nog te wachten staat op 10 november.
Onze presentatie had als titel gekregen "Pitbull en Dichter". Pitbull was de nickname die Mr. X bij zijn laatste verblijf in de gevangenis had gekregen van zijn medegedetineerden en dichter slaat op de poeet die ook in hem schuilt en die af en toe zijn gedichten met de mensheid deelt. Hij droeg er eentje aan ons voor en die mochten we opnemen in onze presentatie. Hieronder kun je het lezen.

Eens voelde ik mij
als een vervallen boerderij
aangestast als door de tand des tijds
klaar voor restauratie.
Dan plots een nieuwe kans
een nieuwe weg
een nieuwe weg die ik nu ga
bang en onzeker als ik nu ben
als een vogeljong uit het ei
dat het eerste levenslicht aanschouwt.

twee reacties

Petra

Ik vind mr. X nog steeds dapper en gefeliciteerd met je goede cijfer!

Petra (URL) - 28-10-’05 22:05
brigitte

Een hele speciale ervaring lijkt me dat.

brigitte (E-mail ) (URL) - 29-10-’05 00:08


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.