Wallace en Gromit Anti-Pesto

30 10 05 - 20:33

klik foto voor vergroting

Toen mijn dochter Amanda nog een jaar of acht was en ik met haar TV keek kwamen zij regelmatig voorbij: Wallace en Gromit.
Het ging toen nog om een relatief korte TV film "A Close Shave". Een spannende film met kleifiguurtjes over schapen die ontvoerd werden en in een ingenieuze machine terecht kwamen met aan de ene kant de uitvoer van bollen wol en aan de andere kant ingeblikt vlees. Het was een complot van een criminele hond. Het mysterie werd uiteindelijk opgelost door Wallace en zijn trouwe hond Gromit. Een ingenieus plot en een fantastische 'claymation'-uitvoering van de Britse bedenkers Bob Baker en Nick Park, die met hun films nog een Oscar gewonnen hebben; spannend en onderhoudend voor jong en oud. Geen wonder dat het succes naar het grote doek is verhuist en hun nieuwste film "The Curse of the Were Rabbit" uitverkochte bioscoopzalen trekt van voornamelijk... volwassenen. Amanda en ik hebben de film gisteren bezocht. Wallace is zo'n beetje de uitvinder van ingenieuze apparaten, maar het is Gromit die het in goede banen leidt. Zo hebben ze met het bedrijfje Anti-Pesto een methode gevonden om vraatzuchtige konijnen te vangen. Dat komt goed van pas want de buurt doet mee aan een wedstrijd wie het grootste gewas kan laten groeien. Enorme wortels, pompoenen en courgetten worden angstvallig gekoesterd door hun kwekers. Wallace heeft een methode gevonden om konijnen te laten switchen van wortels naar kaas. Door een foutje verandert hij zelf bij volle maan in een groot konijn. Een variatie op een weerwolf een 'were-rabbit'. Er gaat van alles mis en uiteindelijk weet Gromit het tij te keren. Een fantastische animatiefilm die ik iedereen aan kan raden voor een paar uurtjes onderhoudend vermaak.

DVD kopen?
Wallace & Gromit<br  />
Wallace & Gromit

vijf reacties

Petra

Ik heb je stukje lekker niet gelezen. Ik ga nog naar de film!

Petra (URL) - 30-10-’05 22:07
sab

Jammerlijk feit mbt deze film voor de makers: vlak voor de premiere is de studio waar vele rekwisieten van de film stonden in vlammen opgegaan. Dat vind ik echt pure zonde. Wallace en Gromit (en ook de andere films van Aardvark) zitten namelijk echt magnifiek in elkaar.

sab (URL) - 30-10-’05 22:20
brigitte

Ik zag laatst een special op TV waar je kon zien hoe de film gemaakt is. Ik wil hem zeker nog gaan kijken.

brigitte (E-mail ) (URL) - 30-10-’05 22:25
Ronald

Geweldige film, moet hem nog een paar keer zien om ale grappen er uit te halen. Ook mooi: soms zie je zelfs de vingerafdrukken op Wallace staan.

Ronald (URL) - 31-10-’05 10:30
Gwynn

Ik vond het een geweldige film!! Af en toe kom ik op de Engelse tv (BBC 1 geloof ik) nu Shaun the Sheep tegen, een serie over het schaapje uit de film. Het is fantastisch.. ook al is het misschien voor kinderen, ik moet er elke keer weer om lachen.
xx
Gwynn

Gwynn - 26-03-’07 22:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.