Chapeau S!

31 10 05 - 17:05


Ik ontmoette S bij de allereerste werkgroep in mijn eerste studiejaar rechten. We zaten naast elkaar bij die bijeenkomst in een bloedheet lokaal op de zolder van het collegegebouw aan het Janskerkhof te Utrecht. De docent had het ook warm en gedroeg zich alsof hij nerveus was of anderszins van de kaart. We vonden het allebei maar een rare bedoening. Maar alles was toen nog vreemd. Later kwamen we er achter dat die rare dingen op zo'n faculteit heel gewoon waren. Degenen die al langer de logjes lezen over mijn studie hebben al eerder gelezen over wat ik daar zoal meemaak.
We begonnen in 1999 met over de honderd deeltijdstudenten en nu - zes jaar later - zijn er daar nog geen tien van over. Al die jaren hebben S en ik elkaar steeds op de hoogte gehouden van ons wel en wee in en rondom de studie. De eerste jaren volgden we ook bijna alle vakken tegelijkertijd en hoewel zij zich later specialiseerde in bestuursrecht en ik in arbeidsrecht bleven we ook de laatste drie jaar contact houden, niet alleen over de studie maar ook voor de gezelligheid.
S heeft altijd keihard gewerkt voor haar studie, altijd was ze helemaal bij met lezen en had ze de colleges nauwgezet voorbereid. Dat kan van mij absoluut niet gezegd worden. Zij is een noeste harde en constante werker en ik doe aan een intensieve last-minute-approach. Ik maakte alleen huiswerk of opdrachten als daar extra punten mee te verdienen waren en anders niet. Zij deed het omdat ze zich goed wilde voorbereiden. Ook haar presentaties en papers waren altijd fantastisch! Schitterende cijfers waren steevast het resultaat van al dat harde werken. Behalve die ene keer dat ze zakte voor het tentamen rechtssociologie. We waren allemaal stomverbaasd, zij niet in de laatste plaats. En ik kreeg van de weeromstuit ook helemaal de zenuwen voor het tentamen van dat vak toen ik dat een jaar later ook moest doen, terwijl ik daar over het algemeen helemaal geen last van heb.
Vorige week maandag mocht S haar mastersbul in de rechtsgeleerdheid in ontvangst nemen. Ruim vóór op het schema rondde ze haar studie af en nog cum laude ook! Op de uitnodiging voor het feest dat ze zaterdagavond gaf stond: 'Ik ben er weer!!!!', verwijzend naar haar zesjarige schaarse aanwezigheid in het sociale leven. Afgelopen zaterdag was ze het stralend middelpunt van haar afstudeerfeest en genoot van wat ze bereikt heeft. Chapeau S, ik heb bewondering voor je want ... you did it your way! Klik op het plaatje om haar portret in zijn geheel te zien.

negen reacties

V@nM@n

Heel knap om zoiets in deeltijd te doen.

V@nM@n (URL) - 31-10-’05 20:55
Saskia

Respect! Mooi portret ook trouwens.

Saskia (URL) - 31-10-’05 21:56
maaike

Wat een doorzettingsvermogen!

maaike (URL) - 31-10-’05 22:39
brigitte

Geweldig, ik doe het haar (en jou) niet na.

brigitte (E-mail ) (URL) - 31-10-’05 23:43
Mieke

@ Brigitte: Maar jij bent ook net weer met een opleiding begonnen. Dus niet zo bescheiden!!!!

Mieke - 01-11-’05 00:02
Mo

Ik volg ook een studie naast mijn werk (voor beleidsmedewerker juridische zaken) en heb net als jij in je logje zegt, ontzettend veel bewondering voor zo iemand. Het blijft toch steeds een afweging tussen studie en sociaal leven. Maar zulke logjes geven weer extra motivatie! ;-)

Mo (URL) - 01-11-’05 08:19
Carrie

hulde!

Carrie (URL) - 01-11-’05 08:22
Petra

Wat knap. Misschien moet ik toch ook maar doorzetten dan…

Petra (URL) - 01-11-’05 08:43
Janneke

Erg knap, mijn felicitaties en bewondering voor S! Voor mij is voltijdstuderen al moeilijk (hoewel ik het nu officieus ook in deeltijd doe) :)

Janneke (URL) - 01-11-’05 13:33


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.