Zondag = cultuurdag

28 11 05 - 10:08

 
 

Als we nergens naar toe gaan op zondag dan genieten we altijd met volle teugen van al het moois dat op Nederland 3 aan ons voorbij trekt. De TV-dag begint met Vrije Geluiden waarin over het algemeen wel iets interessants te zien is vooral op het gebied van jazz en wereldmuziek. Afgelopen zondag genoten we van saxofonist Benjamin Herman (die voor de tweede keer zijn Edison Jazz Nationaal 2005 in ontvangst nam), violiste Marike Verheul en van Les mystère des voix Bulgares.
Daarna is Buitenhof aan de beurt met interessante en actuele discussies. Dat is wat meer mijn programma dan van Hans en staat meestal aan op de achtergrond tijdens de zondagse brunch. Vervolgens is het Magazine Boeken&cetera aan de beurt dit keer over het boek Wereldrevolutie, de communistische beweging van Marx tot Kim Jung Il. Indrukwekkende beelden van Ceaucescu die de mensen voor zich liet klappen totdat HIJ besloot het te beëindigen. Om iets van half twee begint dan NPS Arena met een scala van interessante topics. NPS Dans brengt een documentaire in drie delen over de legendarische Prima Ballerina Assoluta Margot Fonteyn. Ik was vroeger al helemaal gefascineerd door klassiek ballet en zij is één van de grootsten die er ooit waren. Schitterende beelden van balletten en een tragisch persoonlijk verhaal. Hans' favoriet is de documentaire van Ken Burns over jazz die al een aantal weken loopt en waarbij Hans natuurlijk aan de buis gekluisterd zit.
Van 11.00 tot 16.00 uur 's middags volgen de programma's elkaar op en zijn wij onder de culturele pannen. En gisterenavond nog als toetje de documentaire van Cherry Duyns over zijn vriend, de kunstenaar Armando. Verschrikkelijk om te bedenken dat dit alles misschien over een poosje niet meer zal bestaan.

Geïnteresseerd in CD', DVD's of boeken?
Itch
Benjamin Herman

Mystere Des Voix Bulg...1
Voix Bulgares

Wereldrevolutie
E. van Ree
Margot Fonteyn - A Portrait<br  />Margot Fonteyn
Margot Fonteyn - A Portrait
Margot Fonteyn
Jazz vol.1: Episiode 1-3: A film by Ken Burns<br  />
Jazz vol.1: Episiode 1-3: A film by Ken Burns
/td>

vier reacties

Puur Kaat

Those are the Sundays…

Puur Kaat (URL) - 28-11-’05 11:05
brigitte

Ja klopt, die zenders moeten blijven!! Ik vind het op zondagochtend ook heerlijk om naar klassieke muziek te luisteren maar als de kinderen er zijn komt daar meestal niks van.

brigitte (E-mail ) (URL) - 28-11-’05 12:16
Chantal

Ik kijk er niet zo vaak naar, maar het kan wel mooi zijn en vooral kan het rustgevend zijn.

Chantal (E-mail ) (URL) - 28-11-’05 12:25
Petra

Op zondagochtend repetitie, over cultureel gesproken. En dan ‘s middags wat studeren, dan heb ik de tijd. Maar nui ik je log las ben ik bang dat ik komende zondag eens ga kijken. (Of misschien gewoon eens opnemen)

Petra (URL) - 28-11-’05 15:30


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.