Actie: De wereld & de leugen

01 12 05 - 22:12


Vandaag gingen eindelijk de medewerkers van de publieke omroep in actie. Ik had eigenlijk verwacht dat ze het al veel eerder zouden doen. Bij het programma "De wereld draait door" kwam presentator Matthijs van Nieuwkerk even uitleggen dat er sprake was van een actie en voor de rest was het stil, het publiek wachtte en de presentatietafel bleef leeg. Later bij "De leugen regeert" gebeurde hetzelfde en legde Felix Meurders een verklaring af over de actie. Hier was het niet stil maar zagen we allerlei omroepmedewerkers met elkaar discussiëren en het publiek geïnterviewd worden. Wij keken er naar en hoorden alleen geroezemoes. De sites van "De wereld draait door" en de leugen regeert" (wat een titels in dit verband trouwens) staan op zwart en tonen alleen een verklaring. Ik ben het er van harte eens en steun alle acties die tot doel hebben iets van kwaliteit te behouden op de Nederlandse televisie. Dat we daarvoor afhankelijk zijn van de publiek omroep is MIJ wel duidelijk.

Update
Ook Paul de Leeuw doet mee met de actie in zijn programma Pauls Parenavond. Hij houdt een gloedvol bevlogen betoog waarom de huidige plannen niet door moeten gaan. Een oproep om te luisteren naar de programmamakers en niet te gaan voor het eenvoudige amusement en de enkelvoudige formats. Kortom een appèl om visie te hebben en die uit te dragen. Bravo!!!

elf reacties

marieke

Ik ben het met je eens,dat ze dat al eerder hadden moeten doen. Ik snap alleen niet zo goed van die STER-inkomsten. Die moeten op termijn toch ook gaan verdwijnen? Hoe moet het dan verder?

marieke (E-mail ) (URL) - 01-12-’05 22:41
Mieke

@ Marieke: er loopt zelfs een onderzoek van de Europese Commissie omdat de STER-inkomsten in feite zorgen voor oneerlijke concurrentie van de publieke omroepen en dat mag niet van de Europese regelgeving. De financiering wordt dan ook daarom drastisch teruggebracht. Dat is ??n van de redenen van sanering van het omroepbestel. Maar de plannen die er nu liggen zijn wel erg stom!

Mieke - 01-12-’05 23:03
brigitte

Oneerlijke concurrentie? ik begrijp er niets van. Oneerlijk tegenover wie of wat dan? Tussen de landen onderling?

brigitte (E-mail ) (URL) - 02-12-’05 07:11
sabdesigns

Ik viel zojuist in de De Ochtenden waar Paul de Leeuw ook zijn zegje deed. Ik snap goed dat hij dan overstapt naar bijv de commerciele als het doorgaat. Maar dat is iets wat we toch hopelijk niet gaan krijgen. Meerdere mensen zullen vertrekken wat betekend dat ook diverse programmas die juist de kijkers trekken op de zenders ook zullen vertrekken…

STERspotjes worden binnenkort ook toegevoegd op uitzendiggemist.nl

sabdesigns (E-mail ) (URL) - 02-12-’05 08:02
V@nM@n

Om heel eerlijk te zijn kijk ik zelden TV en als ik kijk is dat meestal autosport. En daar is publiekelijk weinig te zien. Met het huidige aantal zenders mogen er voor mij best wat verdwijnen. Het nieuw en de achtergronden vind ik elders…

V@nM@n (URL) - 02-12-’05 09:28
Chantal

De actie irriteert me, IK als kijker ben er de dupe van en ik betaal toch behoorlijk veel om TV te mogen kijken.

Chantal (E-mail ) (URL) - 02-12-’05 12:10
Capt. Corsaire

@chantal: Overleg heeft tot dusver niet geholpen, dus blijft er alleen actie over om je ongenoegen te laten blijken. Ik vind het ook niet prettig, maar ik heb er wel begrip voor.

Capt. Corsaire (E-mail ) (URL) - 02-12-’05 14:11
Leibele

EINDELIJK

Leibele (URL) - 02-12-’05 14:27
GeeSpot

Goeie actie, maar jammer inderdaad dat de kijker er ‘de dupe’ van wordt. Ik mis een beetje concrete plannen voor mogelijke oplossingen voor het probleem vanuit de publieken zelf. Ik zeg krachten bundelen, 2 kwaliteitsnetten ? la BBC, zonder commercials!, dat moet hier toch ook gewoon mogelijk zijn???

GeeSpot (E-mail ) (URL) - 02-12-’05 22:50
Mieke

Ik hoorde vanavond iets verstandigs. Wouter van Dieren was aan het woord in Casa Luna en hij zei dat hij het er totaal niet mee eens was dat ons verzuilde bestel zo wordt verguist. Hij vond juist dat wij daar trots op moesten zijn omdat deze omroepverenigingen wortelen in de Nederlandse moraal. Dat is ook – aldus Van Dieren – waarom D66 nooit echt voet aan de grond zal krijgen omdat ze niet wortelen in een morele richting maar gewoon het redelijke alternatief zijn zonder veel poespas. Ik moet zeggen dat die redenering mij wel aansprak. We weten toch allemaal welke signatuur de VPRO heeft, de VARA, de NCRV of de EO? En of we daar wel of niet naar willen kijken?

Mieke - 03-12-’05 02:46
Fausto

Hey Mieke, ik ben het absoluut niet met je eens. Als programmamakers pretenderen goede programma’s te maken is het laatste wat ze moeten doen de boel op zwart gooien. Ik ben tegen het betalen en instand houden van oubolligheid en/of luie ambtenaren. Ik zou je willen adviseren het citaat van Deepak Chopra dat je geplaatst heb nogmaals te lezen. Hoe durf je met publiek geld niet te doen waar je voor betaald wordt?

Fausto (URL) - 04-12-’05 15:18


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.