Oerol 2006

02 01 06 - 16:37


Ik schreef enige weken geleden al dat ik vond dat de tijd zo hard ging. Ik realiseerde me gisterenavond ineens met schrik dat we nog geen accommodatie hebben geboekt voor Oerol 2006. Diegenen die denken dat daar toch nog alle tijd voor is, kan ik snel uit de droom helpen: dit is ontzettend laat! Zo'n beetje alle goede appartementen of huisjes zijn al verhuurd. Vanmorgen dus meteen de telefoon gepakt en aan het bellen geslagen. Het ziet er naar uit dat we toch nog wat gevonden hebben. Ik heb op dit moment twee opties tot komende woensdag. Vandaag en morgen even snel overleggen met vrienden en familie wie er mee wil en dat kan ik weer gerust ademhalen.
Het 25e Oerol in 2006 heeft als thema landverhuizers. Oeroldirecteur Joop Mulder:
"De Grieken, de Romeinen of de Moren, de Saksen, Friezen en Franken, iedereen heeft in Europa en dus ook op Terschelling een spoor in de cultuur achtergelaten.
De muziek op Terschelling bijvoorbeeld, is beïnvloed door Ierse, Schotse, Keltische, Bretonse en Friese klanken. De dialecten (Terschelling kent er drie) kennen veel woorden uit met name Friesland, Denemarken en Engeland (Terschelling is een aantal keren onder de voet gelopen door de Engelsen). Er zijn eilander tradities zoals Sunderum waarvan men vermoed dat zij uit de Scandinavische of Germaanse cultuur voortkomen."Nu de wereld weer volop in beweging is zien wij dat de nieuwe landverhuizers, de immigranten, nieuwe culturen met zich meebrengen die sterk van invloed zijn op onze cultuur. Wij aten al nasi, nu ook andere Aziatische, Afrikaanse of mediterrane gerechten. De muziek en taal raken doorspekt van nieuwe klanken. Maar vooral ook de gewoontes waar we kennis mee maken: werden wij vroeger gewekt door de kerkklokken, tegenwoordig is het de Azan die uit de minaret klinkt.Zo brengt Oerol nieuwe culturen in de eilandcultuur. Nu Oerol 25 jaar bestaat wordt duidelijk dat Oerol een traditie is. Met name voor de nieuwe generatie. Een mooi uitgangspunt voor de thematiek in het jubileumjaar."
Op 11 februari is het traditionele Oerolfeest in Paradiso waar tipjes van de sluier worden opgelicht over het programma van dit jaar. Alle informatie over Oerol vind je hier en als je vriend wordt dan krijg je alle nieuwtjes vanzelf toegestuurd. Op de foto zie je het festivalterrein De Westerkeyn (klik voor groter).

zes reacties

Leibele

Leveren ze er tegenwoordig ook nog een anuleringsverzekering bij?Zo lang van te voren kan ik niet plannen hoor.Tussen het maken van dit soort plannen en de uitvoeringsdatum mag er niet meer dam drie weken zitten voor mij.Anders hoef ik niet.

Leibele (URL) - 02-01-’06 23:30
marieke

Het lijkt m altijd erg leuk om te gaan, maar ik ben zo iemand die er altijd veel te laat achterkomt. En met een schoolgaand kind is het ook wat lastiger te realiseren.

marieke (E-mail ) (URL) - 03-01-’06 07:23
Petra

Ook ik vind het lastig om te gaan, maar ik ben wel jaloers. Heb je al een plek gevonden?

Petra (URL) - 03-01-’06 07:53
Ronald

Oerol gaat Catanen? ;)

Ronald (URL) - 03-01-’06 09:20
Mieke

Er zitten in de 10 dagen Oerol TWEE weekenden hoor! Dat moet zelfs met schoolgaande kinderen een haalbare kaart zijn. De doordeweekse dagen zijn alleen weggelegd voor mensen zonder kinderen die buiten het onderwijs werken.
En ja, ik heb twee mogelijke accommodaties gevonden en moet nog kiezen welke optie ik zal nemen.

Mieke - 03-01-’06 10:00
wies

het klinkt misschien vreemd. maar ik vind oerol allang niet meer wat het was. ging vanaf het begin ieder jaar met een hele klup naar camping terpstra. alleen al het reserveren van kaartjes en de georganiseerde speelplekken bevallen me al niet. spontaniteit was toen de motor.maar er zijn er genoeg die het er voor over hebben om mooie bijzondere voorstellingen te zien. je hebt idd. mazzel als je nu nog wat kan vinden.

wies (URL) - 03-01-’06 19:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.