Ze waren er!

06 01 06 - 00:17

 
 

Gastlogje met tekst en foto's van N v.d. R (klik foto's voor groter).

Een tijdje geleden vroeg ik Mieke of ze me kon helpen om een bezoek aan Amsterdam voor te bereiden en Mieke riep meteen de hulp in van jullie, lezers van deze blog. Helaas waren er niet al te veel reacties, maar ik heb toch wat kunnen doen met de dingen die ik heb gelezen.
Op woensdag 28 december was het zover. Al heel vroeg in de ochtend werd de bus volgeladen met Belgen die een dagje shoppen in Amsterdam wel zagen zitten. Als gids praat je natuurlijk met verschillende mensen en ik hoorde meteen dat velen geïnteresseerd waren om een kijkje te nemen in de P.C.Hooftstraat. Dus heb ik ze een kaartje gegeven en de weg getoond. Met veel tassen heb ik ze echter niet zien terug komen. De mensen die naar de Kalverstraat waren getrokken die hadden wel heel veel tasjes bij. Zelf ben ik, begeleid door een Nederland, te voet op speurtocht gegaan. We hadden afgesproken in het Krasnapolsky hotel, meteen een heel geslaagd vertrekpunt. We zijn door de walletjes getrokken, de Chinese buurt in, ik zag de Waag en de Schreierstoren. We zijn zelfs even een Chinees Boeddhistische tempel binnengewandeld aan de Zeedijk. Daarna gingen we een kijkje nemen in de Magna Plaza, een heel mooi gebouw. Helaas hebben vele mensen alleen oog voor de koopjes die er te doen zijn. We stapten door naar het Begijnhof waar ik het oudste huis van Amsterdam kon bewonderen. Vandaar ging het verder naar de Engelse Reet, dat wou ik natuurlijk even uittesten. Ik dronk er een X-mas biertje en mijn Nederlandse vriend vroeg een bessenjenever. Het is best wel een gezellige plaats voor een middagstop. In de Kalverstraat kon je ondertussen over de koppen lopen. Dus gingen wij uiteraard de andere kant uit. We liepen naar de Singel, richting Munttoren. Terwijl het buiten aan het vriezen was, konden we het toch niet laten om een ijsje te eten. Gek gezicht hoor, met handschoenen aan en een dikke overjas, ijs eten. Maar het smaakte voortreffelijk. We keken nog even naar de Stopera en toen was het alweer tijd voor vertrek.
Op dit soort uitstappen zijn de mensen de hele dag vrij, een ideale manier voor mezelf dus om de stad te gaan ontdekken. Een volgende keer zal ik met de Belgen op bezoek een rondvaart doen en een stadswandeling. Jullie zijn dus nog niet verlost van de Belgen, der komen der nog!

vier reacties

Renesmurf

Ik kom jaarlijks in Amsterdam, en ik ken alle genoemde plekken.
Zeer herkenbaar.

Hoewel ik de koopjes daar wel peperduur vond.

Renesmurf (URL) - 06-01-’06 01:24
marieke

Ik ben zelf al een tijd niet meer naar Amsterdam geweest. Als ik het zo zie, wordt het weer eens tijd voor een bezoekje..

marieke (E-mail ) (URL) - 06-01-’06 08:56
brigitte

Ik ben al regelmatig in Amsterdam geweest maar veel van deze dingen heb ik nog nooit gezien. Misschien moet ik ook eens meegaan met zo’n tripje.

brigitte (E-mail ) (URL) - 06-01-’06 10:04
Chantal

Amsterdam staat op het lijstje voor het voorjaar.

Chantal (E-mail ) (URL) - 06-01-’06 10:47


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.