Ben jij een Leonardo?

01 02 06 - 13:54Ik las er al eerder over maar vergat het toen weer tot ik er vanmorgen weer over las bij Dutch Cowboys: de Leonardo's. Leonardo's zijn mensen die - net als Leonardo Da Vinci - een grote interesse hebben voor wetenschap maar ook voor kunst en politiek. Da Vinci is een goed voorbeeld van de 'uomo universale', hetgeen men in de Renaissance als een ideaalbeeld zag. Ik voel mezelf wel een beetje een Leonardo maar ik voldoe totaal niet aan het profiel van deze nieuwe doelgroep: man van ergens in de 30. Maar die brede interesse voor allerlei terreinen, die herken ik wel. Hoe zit het met jullie?
Op het plaatje zie je een geanimeerde versie van Leonardo Da Vinci's Vitruvische mens, een tekening van het menselijk lichaam op een pentagon met de verhouding 1:1,618.

acht reacties

brigitte

Ik herken mij ook niet in het profiel en een Leonarda zou ik mezelf nooit noemen maar ik heb wel een zeer brede interesse.

brigitte (E-mail ) (URL) - 01-02-’06 13:59
Ronald

fijne link, dat “dutch cowboy”.

Ronald (URL) - 01-02-’06 14:18
wies

herken mijzelf wel in brede interesse. maar dat kan ook de generatie zijn. (hoorde vanmorgen nog dat ik bij de babyboomers behoor):-)

wies (URL) - 01-02-’06 14:22
Amiek

Ik herken mij wel als Leonardo. En ach, man of vrouw, doet het er echt iets toe? Leuke Leonardo link met persoonlijkheidstest: http://www.bbc.co.uk/science/leonardo/

Amiek (URL) - 01-02-’06 14:26
Mieke

@ Amiek: leuke link!

Mieke - 01-02-’06 14:32
petra

Ja, liever gewoon Leonardo m/v …

petra (E-mail ) (URL) - 01-02-’06 16:39
marieke

Gek he, ken je elkaar al zo lang, kom je nu pas achter gemeenschappelijke dingen? Nou ja, echt gek zal het wel niet zijn, de ‘missing link’ zal het wel geweten hebben.

Op de lagere school werd verteld over de homo universale, bij geschiedenis. Geweldig vond ik dat, dat wilde ik ook!
Ik heb mezelf wat af moeten remmen, want gekoppeld aan perfectionistisch zijn stel je wel erg hoge eisen aan jezelf. Maar … het blijft voor mij een loffelijk streven.

marieke (E-mail ) (URL) - 01-02-’06 23:21
Mieke

@ Marieke: de grote regisseur die had het wel in de gaten denk ik en die bestiert het nu vanaf een wolk met een glaasje er bij (h)

Mieke - 02-02-’06 00:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.