Verboden te fietsen voor vrouwen!

09 03 06 - 12:35Ze zijn zelf al enige tijd in India maar op de website zijn net wat verhalen toegevoegd over het verblijf van Peter en Karin in Oman waarover ze het volgende schrijven:
We hebben in korte tijd een haat?liefdeverhouding met Oman opgebouwd. De schaduwzijde van dit mooie, nog grotendeels onontdekte land is het gebrek aan accommodatie en de schandalige wijze waarop de Aziaten, die het vuile werk opknappen, worden behandeld. Echt somber worden we door een vergissing in onze planning. Oman en Jemen zijn veel groter dan gedacht. Om Jemen te halen, met het beperkte Oman visum van dertig dagen, zullen we naar het zuiden moeten racen. Om Jemen goed te bekijken hebben we drie maanden nodig. Hierna moeten we dezelfde weg terug richting de Emiraten, omdat we van de Saoedische ambassade te horen kregen dat het voor Karin niet toegestaan is om in hun land te fietsen. Een vrouw mag er niet eens autorijden, laat staan fietsen. Een fikse domper. Tegen de tijd dat we via Oman terugkeren in de Emiraten is het volop zomer op het Arabische schiereiland en word je levend gebraden.
Maar gelukkig zijn er ook nog andere dingen te melden zoals bijvoorbeeld over hun bezoek aan het schildpaddenstrand:
Tussen september en december komen duizenden zeeschildpadden elk jaar naar het vochtige strandzand van Ras Al Jinz, dat veilig ingeklemd ligt tussen hoge, grillige rotsen. Op de overheidscamping, waar het nieuwe toiletgebouw al zicht- en ruikbaar aan het vervuilen is, lopen we die avond met enkele tientallen, uit het niets opgedoken toeristen, naar de verzamelplek bij het strand. Twee gidsen nemen ons in het aardedonker mee naar een speciale aflevering van National Geographic. Een schildpad van anderhalve meter lengte is puffend en blazend bezig een gat te graven met haar enorme zwempoten die uitstekend dienst doen als schop. Wanneer het een meter diep is hangt ze haar achterlijf erboven en zien we de eerste glimmende pingpongballen in de kuil vallen. Onverstoorbaar gaat ze twee uur door met leven geven, tot meer dan honderd spierwitte eieren het gat half gevuld hebben. Traag maar zeer zorgvuldig schept ze daarna zand over de eieren, net zolang tot de kuil volledig is verdwenen.

Meer lezen of meer foto's zien? Ga naar de site van Peter Mak en Karin van Toor.

twee reacties

Petra

Wat een schitterende ervaringen!! Maar dat een vrouw niet mag fietsen (En al het andere wat niet mag daar) vreselijk!

Petra (URL) - 09-03-’06 12:41
Leibele

Die Aziaten die het vuile werk opknappen zijn net zo veel Aziaat als de bewoners van Oman.Ik snap wel wat er bedoeld wordt maar echt logies is het niet.

Leibele (URL) - 09-03-’06 21:36


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.