Auteursrecht in de praktijk - deel VI

17 03 06 - 13:42

Misschien is het aardig om even een update te geven over de stand van zaken in de zaak rond de foto van Wende Snijders. Hoewel er door de platenmaatschappij was aangekondigd dat ze met een schikkingsvoorstel wilden komen, liet een concreet voorstel op zich wachten. Ik heb twee keer een herinneringsmailtje gestuurd maar dat leidde alleen tot een mailtje hunnerzijds dat ze met me wilden praten. Op mijn voorstel het onderwerp van bespreking even in een mailtje te zetten werd niet gereageerd. Daarop heb ik per mail geconcludeerd dat een schikkingsvoorstel er kennelijk niet meer aan zou komen en besloten de vordering uit handen te geven.
Grappig is wel dat op de dag dat de brief van het incassobureau bij de platenmaatschappij in de bus viel ineens de telefoon ging hier en er iemand van de platenmaatschappij met mij contact opnam. Omdat ik de vordering uit handen had gegeven ben ik geen inhoudelijk gesprek met hem aangegaan maar heb vriendelijk te verstaan gegeven dat er een brief onderweg was (op zijn deurmat lag). De man vroeg mij nog wat 'de cultuurfabriek' was. Ik had geen idee waarover hij sprak en heb dat ook gezegd maar toen ik de telefoon weer had neergelegd realiseerde ik mij dat hij had geprobeerd een vraag te stellen over cultuurpodium.nl. Ha ha. Maar goed, het proces loopt dus en zodra er nieuws te melden is, dan meld ik mij weer hier.
De foto is er weer eentje van de Uitmarkt van vorig jaar (Klik voor vergroting).

elf reacties

Eljo

Het is jammer dat ze zo moeilijk doen maar je hebt goed gehandeld en laat ze nu maar in hun sop gaar koken.

Eljo (E-mail ) (URL) - 17-03-’06 14:32
Menno Nicolai

Goeie foto. Die ga ik op mijn CD zetten.Ziet er een stuk beter uit dan mijn ronde, al wat oudere hoofd. Wie krijg ik dan vervolgens allemaal op mijn dak, denk je?

Menno Nicolai (URL) - 17-03-’06 17:05
Renesmurf

Het zal me benieuwen hoe dat afloopt. Het blijft een rare wereld.

Renesmurf (URL) - 17-03-’06 17:14
Leibele

Goed zo.Een platenmaatschappij die niet thuis geeft als het z,n eigen stokpaardje,bescherming van het creatieve geesteswerk,overtreedt verdient een flink pak slaag.

Leibele (URL) - 17-03-’06 18:04
Mieke

@ Menno: ik vind jou nou juist wel een kop hebben die helemaal past bij de oudere cabaretier, veel meer dan Wende Snijders dat heeft (jokerp)

Mieke - 17-03-’06 19:58
Petra

Ik ben benieuwd. Ik blijf je volgen!

Petra (URL) - 17-03-’06 21:12
marieke

Ik zat me toevallig laatst af te vragen wat de stand van zaken is…

marieke (E-mail ) (URL) - 17-03-’06 22:55
V@nM@n

The endless story… Ik hoop van niet, maar het geeft wel goed weer wat je allemaal moet doen hier om je gelijk of recht te krijgen…

V@nM@n (URL) - 18-03-’06 08:42
Leibele

vnm@n:Het is een kwestie van uitbesteden.Dus echt veel werk is dat niet.

Leibele (URL) - 18-03-’06 16:42
Amiek

De cultuurfabriek bestaat ook, dat is een bedrijf in Amsterdam.

Amiek (URL) - 18-03-’06 17:06
Mieke

@ Amiek: ik weet het.

Mieke - 18-03-’06 17:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.