Zijn geurtjes belangijk?

Vandaag las ik in NRC?Next een artikeltje over geuren en het feit dat geur als zintuig vaak wordt onderschat. Ik moet zeggen dat ik dat wel mee vind vallen. Ik word wel sterk beïnvloed door geurtjes. De geur van boenwas herinnert mij aan de tijd dat ik in het voorjaar thuis kwam van school en mijn moeder aan de grote schoonmaak was. De geur van koffie kan mij helemaal in vervoering brengen. Of wat dacht je van de geur bij de bakkerij 's morgens vroeg? Ik mag graag een wat geurolie branden en hou dan vooral van rozemarijn, lavendel, vanille, ylang-ylang of frangipani dat ik ooit meenam van Bali. Maar ook een wierookstokje vind ik wel lekker.
Toch zijn er ook geuren die mij helemaal tegenstaan: wacht dat je van de geur van een zachtgekookt ei, sommige 'verse' vis, oud frituurvet of een was die te lang in de wasmachine heeft gezeten. Nee hoor, ik ben het er helemaal niet mee eens dat geur geen grote rol speelt.
Op het plaatje ook twee neuzen die zeer geïnteresseerd zijn in de geur die ze ruiken (klik klik).

vijf reacties

brigitte (E-mail ) (URL) - 07-04-’06 15:33

Geuren zijn hartstikke belangrijk om dingen te herinneren net als muziek, maar dan anders.

Puur Kaat (URL) - 07-04-’06 19:33

Gras. De geur van versgemaaid gras, en mijn dag is goed.

Petra (URL) - 07-04-’06 20:31

Wat dacht je van de geur in mijn tuin vandaag…

V@nM@n (URL) - 07-04-’06 22:24

Ik haat een ziekenhuis geur. Geuren werken op mijn gemoed…

Renesmurf (URL) - 07-04-’06 22:59

Ik hou niet zo van geur, geur stinkt meestal.
Verf ruik ik nooit meer, dat valt niet meer op.

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.