Pasen in België

17 04 06 - 15:05Wij waren een paar daagjes bij vrienden in België om foto's te maken voor de eerste communie van hun oudste dochter. Dat is natuurlijk heel geslaagd en het was ook zeer gezellig om eens even weer rustig bij te kletsen. Maar ook hebben we kunnen kennismaken met wat ingrediënten van het Belgisch Pasen. Zo hebben we ontdekt dat de Paashaas daar veel actiever is dan in Nederland waarhij alleen maar wat gekleurde gekookte eieren in de tuin verstopt. In België daarentegen brengt hij vooral heel veel chocoladeeieren maar ook allerlei andere chocolade heerlijkheden en cadeautjes en bovendien is hij nog zo attent om ook bij de Oma's en Opa's een mand lekkers in de tuin achter te laten voor de kinderen. Die hebben dus volgens mij voor de rest van het jaar genoeg chocolade.
Wat ik ook bijzonder vond is dat er zaterdag om zes uur 's avonds nog zoveel assortiment was bij de bakker. Bij mijn bakker thuis kun je op zaterdag na de middag al vaak niet alles meer krijgen en dat wordt alleen maar minder in de loop van de middag. De foto's hierboven zijn daar gemaakt. Ook op zondag zijn alle bakkers in Vlaanderen open en is het heel gewoon om 's morgens even vers brood en allerlei soorten koffiebroodjes te gaan halen. De bakker die daar niet aan meedoet zou snel uit business zijn daar. In ieder geval hebben wij genoten van alle Vlaamse heerlijkheden aan het paasontbijt.

zes reacties

Petra

Genoeg chocolade voor de rest van het jaar…. Dat kan nooooit!

Petra (URL) - 17-04-’06 15:38
brigitte

Oh je, dat wordt weer lijnen….

brigitte (E-mail ) (URL) - 17-04-’06 16:03
Anne-Lise

Dat vind ik idd een groot gemis in NL: bakkers die open zijn op zondagochtend. Ook in Frankrijk zijn ze dan open. Zo heb je lekker vers brood bij je zondagochtendontbijt.

Anne-Lise (URL) - 17-04-’06 16:25
V@nM@n

Laat die Belgen maar schuiven. Dat zijn meer levensgenieters dan hier.

V@nM@n (URL) - 17-04-’06 20:17
Nijn

Mieke, Hans en Amanda, wij hebben genoten van jullie aanwezigheid. We kregen enkele fantastische foto’s van onze dochter(s), onbetaalbare herinneringen. We hopen dat jullie minstens zoveel genoten hebben als wij en jullie weten ons wonen. Altijd welkom!

Nijn - 20-04-’06 07:15
Cola

Weet je wat nog leuker is hier in Belgie en wat we in Nederland helemaal niet kennen : broodautomaten. Mocht je op zondagmiddag of eender welke dag na sluitingstijd bemerken dat de broodtrommel thuis leeg is, dan kun je toch naar je eigen bakker, die buiten zijn winkel een flink aantal broden in de automaat heeft gestopt voor dit soort rampen. De automaat geeft zelfs wisselgeld terug!!!

Cola (URL) - 21-04-’06 17:14


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.