Wie is De Mol?Als het even kan kijk ik naar Wie is De Mol dat, zelfs onder leiding van Karel van der Graaf, nog steeds leuk blijft. Ik word alleen dit keer erg afgeleid door het feit dat Frédérique Huijdts enkele weken geleden overleed terwijl je haar in dat programma iedere week ziet en hoe! Afgelopen aflevering was de eerste opdracht om in twee team naar een bergtop van 4170 meter te fietsen. De kandidaten moeten op het traject dat zij fietsen een kilometer stijgen en de kandidaat die als eerste de top haalt krijgt een vrijstelling. Dat zo'n opdracht loodzwaar is hoeft geen betoog. Er staat een keiharde snijdende wind en de lucht wordt steeds ijler naarmate ze hoger komen. Drie van de vier kandidaten hebben opgegeven en alleen Frédérique is nog over. Zij wil persé naar die top en laat zich er niet onder krijgen. Ze fietst het laatste lange stuk alleen terwijl haar collega-kandidaten (die haar volgens de regels hadden kunnen blokkeren om de vrijstelling te halen) ademloos van bewondering aanmoedigen en toejuichen. Wow, wat een vrouw en wat een power en wat was ze blij en trots! Ik voelde de tranen prikken toen ze daar op die top stond en de hele wereld aan kon. Maar ook toen ze antwoord moest geven op het dillemma: 'Al je dromen komen uit, maar je moet dan al je herinneringen inleveren. Doe je dit?'
Ik hoop maar dat ze als De Mol uit de bus komt komende week of als de winnaar. Het is maar een spelletje maar ik zou het toch jammer vinden als juist zij dat zou verliezen.

vier reacties

brigitte (E-mail ) (URL) - 30-04-’06 13:54

Toevallig zag ik ook even dat stukje dat haar de vraag werd gesteld. Ze hoefde er niet lang over na te denken en ik was het wel met haar antwoord eens. Echt z? verschrikkelijk zonde dat ze er niet meer is. Zo’n mooie sterke vrouw.

Silvia (URL) - 30-04-’06 18:30

Prachtige aflevering vond ik het…met het oog op het heden, nog indrukwekkender. Die kracht kan alleen uit herinneringen voortkomen…

Foekje - 03-05-’06 15:06

Heuvel(berg)op fietsen is enorm zwaar, daar heb ik inmiddels ervaring mee. Ik heb dan ook met kippenvel zitten kijken naar hoe Frederique Huydts het deed in de afgelopen aflevering. Wat een kracht en vooral: wat een uithoudingsvermogen!

Maar het is waar, als je voor de top gaat, dan wil je die ook halen, of je de mol nu bent of niet!

Marianne van der Molen (E-mail ) - 28-12-’06 19:14

Top! ga zo door

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.