Paniek voor niks

15 05 06 - 19:59Het is me al een paar keer overkomen dat ik na het opmeten van mijn ogen bij de opticien meteen wordt doorgestuurd naar de oogarts. Hoge oogdruk is daarvan de oorzaak. Voor zover ik weet heb ik dat atlijd gehad maar toch zien ze bij de opticien nu weer voor de derde keer kans om mij in de stress en bij de oogarts te krijgen.
"Heeft u last van hoge oogdruk?", vroeg de man die mijn ogen opmat. "Ja", zei ik, "dat heb ik zolang als ik me kan herinneren." Maar het was nu wel erg hoog want niet rond de 20 zoals ik gewend ben maar 30. Dus toch weer crisisafspraak gemaakt bij de oogarts. Normaal heerst daar een wachttijd van enige maanden maar ik kon binnen twee weken terecht om te horen dat het weer een keer paniek voor niks was. Alles ziet er prima uit, oogdruk is gewoon 21 en er is totaal niks te zien van enige schade of onregelmatigheid. Advies van de oogarts: laat een aantekeningen maken op de kaart bij de opticien en kom over twee jaar terug voor controle.
Dat ga ik dus maar doen want het is niet leuk. Ik zat er wel een beetje mee in mijn maag de afgelopen weken en ik zit nu met belladonna-ogen met van die schoteltjespupillen op de bank met een zonnebril op TV de kijken. Al het andere is namelijk wazig. Maar dat trekt vanzelf weer weg weet ik ondertussen uit ervaring.

zes reacties

Petra

Ooo herkenbaar. Ik ga altijd naar dezelfde opticien en die weet het inmiddels.

Petra (URL) - 15-05-’06 20:14
Anne-Lise

Oei, da’s idd schrikken. Maar gelukkig valt het allemaal dus wel mee.

Anne-Lise (URL) - 15-05-’06 20:59
V@nM@n

Oeps, ik moet binnenkort ook weer naar de opticien.

V@nM@n (URL) - 15-05-’06 21:34
brigitte

Daar heb ik ze nog nooit over gehoord. Maar ik ga ook nooit naar de opticien. Als ik minder goed ga zien ga ik meteen een afspraak maken bij de oogarts. Wel zo handig met mijn luie oog. Daar wil iedere opticien wel iets sterkers voor zetten, maar scherp krijg ik het toch nooit.

brigitte (E-mail ) (URL) - 15-05-’06 21:52
Marieke

Gelukkig dat het meevalt!

Marieke (E-mail ) (URL) - 15-05-’06 23:43
Peter

De oogdrukmetingen bij opticiens verschillen altijd behoorlijk. Mijn vader heeft ook wel eens een hoge oogdruk gehad volgens opticien 1 maar na controle bij opticien 2 was de waarde heel anders.
En ‘s morgens of ‘s middags meten verschilt ook in waarden.

Peter (URL) - 16-05-’06 11:24


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.