Over mijn lijk

29 05 06 - 20:41

Op het plaatje hierboven zie je vlnr Karin, Fedde, Geja, Elmar en Wiebe. Zij zijn de hoofdrolspelers in de serie 'Over mijn lijk' waarin Patrick Lodiers jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn een jaar lang volgt. Centraal staat de vraag hoe je leven er uit ziet als je weet dat je dood gaat en daarover wordt eerlijk en zonder gene gepraat. De dieptepunten en de hoogtepunten uit de vijf verhalen komen voorbij op een hele toegankelijke manier. Degenen die het nog nooit gezien hebben vragen zich misschien af waarom je eigenlijk naar een serie over zo'n depri onderwerp zou willen kijken. Het boeiende is dat deze jonge mensen alle vijf zo on-depri zijn en zo bezig zijn om alles uit het leven te halen, dat het eigenlijk verplichte kost zou moeten zijn voor iedereen die wel eens zeurt over futiele dingen. En wees eerlijk, dat doen we allemaal wel eens.
Vanavond de één na laatste aflevering. Op het moment dat aflevering 1 werd uitgezonden was nog 1 van de 5 hoofdpersonen in leven. Als je oude afleveringen wilt bekijken kan dat op de site.

zes reacties

Chantal

Ik vind het aparte en mooie portretten. De uitzending vanavond was ook weer eentje om stil van te worden, alhoewel er ook wel grappige momenten in zitten.

Chantal (URL) - 29-05-’06 22:36
brigitte

Ik ben op maandagavond nooit thuis, ik heb er een gezien geloof ik en je hebt gelijk, het is de moeite waard om te kijken. Ga ik dus ook nog doen naar de andere afleveringen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 29-05-’06 23:10
Mieke

Ik vond het zo mooi wat die broer van Elmar zei na diens dood. Dat je niet meer bang voor de dood hoeft te zijn als je iemand zo hebt zien sterven. Aangrijpende momenten weer vanavond.

Mieke - 29-05-’06 23:41
Leibele

De film over Ed Van Der Elsken,s laatste periode vond ik echt ontroerend.Voor mij kan ?ver mijn lijk“daar niet tegen op.Maar ja, zo,n onderwerp is natuurlijk geen wedstrijd.

Leibele (URL) - 30-05-’06 00:12
Chantal

Ik volg het programma al vanaf het begin, heb het gisteren wer opgenomen en ga het vanmiddag bekijken. Een zeer indrukwekkend programma en heel goed van opzet, zowel door de bijdrage van Lodiers, als door de openheid van de ‘patienten’….. heel mooi programma en niet wat je van BNN zou verwachten, maar ze doen het toch maar en durven het aan. Way to go, taboedoorbrekend denk ik.

Chantal (E-mail ) (URL) - 30-05-’06 10:36
sab

Ik vind het juist wel iets wat je van BNN kunt verwachten. Het begrijpelijk maken van zeer volwassen onderwerpen voor de wat jongere generatie is juist wat BNN goed kan. Het reeel laten zien van hoe dingen zijn zonder het mooier te maken is juist wat ik bij veel programma’s van BNN goed vindt. En in dit geval helemaal.

sab (URL) - 30-05-’06 14:27


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.