Een stralende Mis(s) 2006

01 06 06 - 00:10

Ik heb het grootste gedeelte van de uitzending gezien van de Mis(s) verkiezing van onbeperkt Nederland (zoals ze zelf steeds zeiden). Ik ben helemaal geen fan van dit soort programma's maar ik denk toch dat hiermee gehandicapte mensen - vrouwen in dit geval - wel eens wat anders zijn neergezet dan normaal gebruikelijk is. Dat is een goede zaak.
Ik vond het wel mooi wat Govert de Roos zei die van de vrouwen glamourfoto's maakte. Hij had zich van te voren zorgen gemaakt omdat je alleen maar een mooie foto kunt maken van iemand die straalt en gelukkig is en hij had het idee dat dit bij gehandicapte mensen nauwelijks het geval kon zijn. Het tegendeel was waar, zo bleek, en je kon merken dat hij geroerd was door de schoonheid (in alle opzichten) van deze vrouwen.
Het waren inderdaad allemaal stralende vrouwen en mooi ook maar het ging bij deze verkiezing niet in de laatste plaats om de vraag of iemand geschikt zou zijn om de rol van ambassadeur op zich te nemen. Ik denk dat de stralende winnares Roos dat fantastisch kan. Ze is 21 jaar en heeft sinds twee jaar Torticollis Spasmodica. Op de site van het programma zegt ze zelf: "Ik heb me opgegeven voor de Mis(s) Verkiezing omdat het mij ontzettend leuk lijkt en omdat ik graag het nieuwe gezicht van de Nederlandse gehandicapten wil zijn. Bovendien hoop ik op deze manier meer bekendheid te geven aan mijn ziekte."
En die Lucille Werner, Jaap Jongbloed en Balkenende... daar kijk ik gewoon overheen, net als over die halve arm en die rolstoel. Want daar gaat het toch niet om? Die kunnen gewoon volgend jaar vervangen worden.

drie reacties

Carolien

Ik was bij de uitzending, onverwachts ineens. Ergens vooraan zat ik midden tussen vele rolstoelen. En zo midden tussen die rolstoelers hoorde en zag ik een hoop.
Wel raar dat er voor het rolstoelpubliek amper plaatsen waren,, die moesten dan eerst nog weer even gecreeerd worden. Terwijl het er heeeel erg veeeel waren.
Zouden ze dat niet hebben gesnapt?

Overigens hebben we Balkende gewoon genegeerd (zaten er vlakbij), voor Lucille af en toe onze oren dicht gedaan en van de overige bn-ers vroegen we ons af wat ze nou eigenlijk kwamen doen.

Carolien (E-mail ) - 01-06-’06 12:51
Chantal

Eigenlijk vind ik, als gehandicapte, alleen het issue om meer ruchtbaarheid te geven aan een bepaald ziektebeeld, de goede invalshoek om het te doen, ik hou niet van het oordelen op uiterlijkheden en dat wordt toch gedaan, doordat er gekeken wordt naar de gezichten e.d. Het gaat om het innerlijk in mijn leven…..

Chantal (E-mail ) (URL) - 01-06-’06 13:47
sab

Lucille mag van mij blijven, alleen de man die de geluidsknopjes niet op tijd sloot mag van mij een cursusje krijgen. Lucille was volgens mij mega-nerveus, maar wel de initiator van dit geheel.

sab (URL) - 01-06-’06 21:35


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.