Spelen met de macrolens

Ik heb op mijn Canon PS Pro1 een geweldige supermacrofunctie waarmee je echt de meest prachtige macro-opnamen kunt maken. Hans heeft een losse macrolens die hij nagenoeg nooit gebruikt. Ik vind ook over het algemeen dat er met die lens minder goede resultaten worden bereikt dan met mijn PS Pro1. Toch vond ik deze foto wel aardig gelukt. Hij is nagenoeg in het donker gemaakt (vandaar de ruis) maar je kunt heel goed zien dat er maar een heel klein gebied is waar het beeld scherp is.
Hebben jullie ervaring met macrolenzen?

zeven reacties

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 01-09-’06 19:23

Zo ver ben ik met fotograferen nooit gekomen. Ik maak alleen maar snapshots…

Petra (URL) - 01-09-’06 21:45

Nee, ik wacht even de reacties af. Ik heb ook net zo’n ding…

Mieke - 02-09-’06 02:00

Heb jij losse lenzen Petra?

henriette (URL) - 02-09-’06 10:43

Nee, helaas niet.

ferrie (E-mail ) (URL) - 02-09-’06 16:54

mooi plaat Mieke. bij Scheltema in Amsterdam ligt een serie boekjes over digitale fotografie, waarvan 1 er over macro-fotografie gaat. daar staat zeer begrijpelijk uitleg in over bijvoorbeeld het effect van je diafragma instelling op de scherpte-diepte. want daar draait het natuurlijk allemaal om.\nglobaal: 11 is de grootste en 5.6 een veel kleinere scherpte-diepte.\nmaar dat had Hans natuurlijk ook al verteld ;)
P.S. ik heb een dooie sprinkhaan voor je liggen.

Woordenaar (URL) - 05-09-’06 08:43

Ik kom er niet zo goed achter wat voor lens ik moet hebben voor mijn camera, en wat dat dan kosten moet.

Mieke - 05-09-’06 09:53

@ Woordenaar: Dat hangt er sterk vanaf wat je wilt doen met je camera. Dat is de eerste vraag die je moet beantwoorden. Maar Hans kan je daar wel bij helpen!

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.