Parlementaire geschiedenis

25 10 06 - 09:07

Gonny van Oudenallen is een onafhankelijk kamerlid die ontzettend haar best doet maar wiens ijdelheid haar af en toe parten speelt. Zo had ze gisteren haar bril niet op en zag daarom niet dat minister Hoogervorst in de Kamer aanwezig was terwijl zij in het wekelijks vragenuurtje over de griepprik wilde spreken. Nadat haar te verstaan was gegeven dat de minister in de Kamer aanwezig was ging zij onverstoorbaar door met haar vragen om achteraf teleurgesteld te constateren dat een onbekende man haar vragen had beantwoord terwijl ze verwacht had dat de minister dat zou doen. Je raadt het al: ze had in die onbekende man geen minister Hoogervorst herkend.
Later bij Pauw en Witteman legde ze uit het dat zo kon komen: die pasfotootje die je krijgt lijken helemaal niet. Hij heeft veel mooiere ogen. Toch heeft Gonny van Oudenallen wel een functie in het parlementaire spel want zodra zij aan het woord komt ligt de hele kamer plus kabinetsleden dijenkletsend over de tafels van het lachen. Even lekker een momentje ontspannen....
Zie ook hier in de krant van vanmorgen.

drie reacties

Leibele

Wel duur, zo,n vrolijke noot in de Kamer.

Leibele (E-mail ) (URL) - 25-10-’06 16:26
GeeSpot

Gonny heeft bij mij ook al een paar keer gezorgd voor tranen over de wangen van het lachen, maar eigenlijk is het natuurlijk gewoon om te treurig voor woorden

GeeSpot (URL) - 26-10-’06 09:43
lettie

eigenlijk moet een kamerlid met zo’n hoge amusementswaarde ondergebracht worden in het Wereldnatuurfonds..

lettie (E-mail ) - 28-10-’06 18:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.