Hoe zou het zijn geweest?

07 11 06 - 18:23

Vandaag zou mijn moeder 82 jaar zijn geworden, ware het niet dat ze 24 jaar geleden overleed. Op zo'n dag als vandaag als ik dan het getal 82 hebt uitgerekend in verband met haar leeftijd dan fantaseer ik wel eens over wat voor vrouw ze nu zou zijn geweest. Ik denk dat ze een mooie oude vrouw zou zijn geworden, nog steeds met een originele kijk op het leven en een nadrukkelijke eigen mening over allerlei actuele zaken. Ze zou vast hebben geleerd om met een computer om te gaan en ze zou nog actief in het leven staan. Maar vooral zou ze genoten hebben van haar kleinkinderen die ze jammer genoeg nooit heeft gekend en die nu ondertussen grote kerels zijn geworden waar je tegenop kijkt.
De rozen op de foto zijn theerozen en dat waren haar lievelingsbloemen.

vier reacties

Alice

Favoriete dingen vergeet je nooit. De rozen lijken wel op de favoriete bloemen van mijn zus, pioenrozen. Ik hoop dat ik over 24 jaar ook zo’n mooi beeld van haar kan schetsen.

Alice (URL) - 07-11-’06 21:10
Marieke

l-)

Marieke (E-mail ) (URL) - 07-11-’06 22:21
Chantal

je kunt je een beeld vormen, maar herinner haar zoals ze was.

Chantal (E-mail ) (URL) - 08-11-’06 14:04
V@nM@n

Dat bijna een kwart eeuw geleden. De herinnering leeft voort…

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 08-11-’06 18:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.