Waterpaarden

10 11 06 - 18:56

Eerst was iedereen ontroerd en aangedaan over de redding van al die paarden die door het water waren ingesloten. De beelden van die meiden die de redding volbrachten waren overal ter wereld gezien. Later weer liepen allerlei mensen te hoop omdat een aantal van de dieren kennelijk bestemd waren voor de slacht. Ook zijn er nu mensen die de dieren willen opkopen om ze op die manier te redeen.
Laat duidelijk zijn dat ik geen fan ben van dieren slachten. Niet van paarden maar ook niet van andere dieren. Maar dat gebeurt aan de lopende band in de Nederlandse slachthuizen. Of zijn we dat collectief vergeten? Wat is er dan nu zo anders?

vier reacties

lettie

deze beesten hadden een gezicht gekregen, en dan gaan misschien andere emoties meespelen…?

lettie (E-mail ) - 10-11-’06 19:50
V@nM@n

Natuurlijk heb je gelijk. Maar de mensen die vlees willen eten kunnen dat beter doen met dieren die daarvoor bestemd zijn. En paarden zijn af en toe ook iemands beste vriend.

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 10-11-’06 20:06
ferrie

zoals lettie als schrijft: emotie
en daar verandert alles door.
zelfs het collectief geheugen.

ferrie (E-mail ) (URL) - 10-11-’06 20:53
Amiek

Dat is iets wat we het liefst collectief vergeten. Ik denk dat mens ook moord en brand zou schreeuwen als een slager een volledige varkenskop of sowieso “herkenbaar” vlees in zijn winkel zou leggen. Ik denk dat het feit dat we geen orgaanvlees meer eten er mede mee te maken heeft dat niertjes, hersens en lever veel beter associeerbaar zijn met een levend wezen dan karbonaatjes en hammetjes.

Amiek (URL) - 12-11-’06 20:23


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.