Geen Sint Maarten aan mijn deur

12 11 06 - 12:29

Vroeger als kind gingen wij op 11 november altijd langs de deuren met een lampion om overal in de buurt snoep op te halen. Ook toen had je al de trend dat er mandarijnen uitgedeeld werden. Hoewel wij dol waren op mandarijnen vonden we dat maar niks. Snoep en koek wilden we. Trommels vol haalden we op met - vooruitlopend op Sinterklaas - veel schuim, taaitaai en pepernoten.
Dat was in Noord Holland maar hier in Utrecht doen ze eigenlijk helemaal niet aan Sint Maarten. Gek is dat eigenlijk want in Brabant en Limburg wordt de gewoonte wel in ere gehouden. Zijn er bij jou kinderen aan de deur geweest gisterenavond?

elf reacties

Anne-Lise

Ik heb altijd begrepen dat St. Maarten iets was dat voornamelijk in het noorden van het land werd gevierd. Hier in Brabnt merk ik er weinig van, daar is men veel te druk bezig met andere dingen op de 11e van de 11e. Overigens vieren lln van de vrije school het wel. Toen ik opde peuterschool zat (was van de vrije school) ging ik (in R’dam) wel langs de deuren.

Anne-Lise (URL) - 12-11-’06 14:22
Saskia

Ook hier (zuidelijk-zuid-limburg) niks gemerkt van Sint Maarten. En zelf ben ik nooit langs de deuren geweest vroeger. Misschien dat andere limbugers het wel ‘vieren’, maar mij is er niets van bekend…

Saskia (URL) - 12-11-’06 16:04
Alice

Nee! En nu kan ik alles zelf gaan opeten! :)

Alice (URL) - 12-11-’06 16:45
V@nM@n

Nee hoor, hier in het zuiden is de elfde van de elfde de start van het Carnavalsseizoen. Niks sint Maarten….

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 12-11-’06 17:11
wies

we hebben hier wel kinderen aan de deur gehad. zodra het donker werd kwamen de hele kleintjes. daarna weet ik niet, want we gingen uit eten in zeist. vroeger liepen we zelf, maar dat was in assen. ik dacht ook altijd dat het iets van het noorden was. maar doordat iedereen zich tegenwoordig verspreidt over het land, wordt het overal wel ergens een beetje gevierd. en in de noordelijke provincies (ook nh.) uitbundig.

wies (URL) - 12-11-’06 19:40
Amiek

Het Meertens heeft een geweldige site over Sint Maarten. Hij is alleen momenteel uit de lucht. In de pagina zit een link die niet klopt (naar plaatsen waar Sint Maarten gevierd wordt), maar als je uit de URL wat verwijdert kom je op een pagina met een verspreidingskaart en geweldige opnamen van Sint Maartenliedjes uit de jaren 60. Een aanrader. De verspreiding van Sint Maarten is overigens verspreid over het land, maar in kleine vlokjes.

Amiek (URL) - 12-11-’06 20:20
brigitte

Hier ook geen St. Maarten. Alleen op de vrije school idd.

brigitte (E-mail ) (URL) - 12-11-’06 21:00
opperhakketakker

Bij mij welgeteld 9 kids.\nOp mijn web-log heb ik er een stukje over geschreven.

opperhakketakker (URL) - 12-11-’06 22:32
Chantal

hier leeft sint maarten helemaal niet,.

Chantal (E-mail ) (URL) - 13-11-’06 15:03
Jacques

Ja, er stonden de avond voor St Maarten drie heel kleine kinderen aan de deur, zonder lied, zonder schmink, maar wel in de stromende regen. Ze wensten me een vrolijk St Maarten toe, terwijl een ouder vanachter de heg toekeek. Vanwege de regen heb ik ze toch maar wat gegeven. volgende keer moet er minstens gezongen worden. Dit nog niet eerder hier in het Gooi gezien.

Jacques (E-mail ) - 13-11-’06 16:15
Marieke

Ja hoor, hier wordt volop aan St. Maarten gedaan

Marieke (E-mail ) (URL) - 17-11-’06 15:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.