EEN STUKJE BLAUW IN DE LUCHT

04 05 07 - 13:09Vanavond zendt de RVU op Nederland 2 van 17.10 - 18.45 uur een documentaire uit over de bijna vergeten geschiedenis van een miljoen Sinti en Roma die zijn omgekomen in de concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog. Hieronder een beschrijving.

Filmmaker Bob Entrop neemt de kijker mee op een persoonlijke zoektocht naar het verleden van de Sinti en Roma ('zigeuners') in Nederland. De film is een reis in de tijd: in het heden reizen drie mensen met een cameraploeg naar Auschwitz, terwijl negen anderen tegelijkertijd het verleden laten herleven in persoonlijke verhalen. Het is voor het eerst dat zij over hun oorlogsherinneringen praten. Door de hechte vriendschappen die de afgelopen jaren zijn ontstaan tussen de overlevenden en Entrop, waren zij bereid uitgebreid over hun ervaringen in de oorlog te vertellen. In mooie beelden en soms heftige, maar ook spannende en aangrijpende verhalen wordt de toeschouwer meegezogen in een stuk geschiedenis dat tot nu toe verzwegen bleef.

Eén reactie

V@nM@n

Dit zijn nog steeds zaken waar je bij stil moet staan, ook na al die jaren.

V@nM@n (E-mail ) - 04-05-’07 18:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.