Bart de Graaff en De Grote Donorshow

30 05 07 - 14:42

Bart de Graaff

Bart de Graaff zou genoten hebben van de commotie die zijn omroep BNN in binnen- en buitenland veroorzaakt naar aanleiding van De Grote Donorshow die de omroep a.s. vrijdag uitzendt. Hij is er helaas niet meer bij en stond zelf 13 jaar op de wachtlijst voor een tweede donornier. Een indrukwekkend en geniaal plan van BNN vind ik om op deze wijze aandacht te vragen voor het probleem dat er onvoldoende donororganen beschikbaar zijn. Geniaal omdat ze op die manier tegelijkertijd ook hun oprichter herdenken die overleed aan zijn nierziekte.
Smakeloos, een macaber spelletje en onethisch roepen de media en de politici in binnen- en buitenland. BNN vindt dat zelf ook alleen - zo stelt BNN voorzitter Laurend Drillich - de werkelijkheid is nog smakelozer! Je zal maar in die situatie zijn dat je een donororgaan nodig hebt terwijl het aanbod aan donoren afneemt en de wachtlijsten groeien. Er wachten op dit moment ruim duizend mensen in ons land op een geschikte donornier.

drie reacties

Anne-Lise

En mijn moeder is daar een van. Helaas kan ik er geen van mijzelf afstaan (andere bloedgroep), want anders had ik dat allang gedaan. Daarom: Stel je organen ter beschikbaar na je dood!

Anne-Lise (URL) - 31-05-’07 00:36
Mieke

Helemaal eens! Ik loop al sinds mensenheugenis met een donorcodicil in mijn portemonnee. En ik vind overigens dat we het zouden moeten omdraaien: dat iedereen orgaandonor zou moeten zijn tenzij iemand er bv uit religieuze motieven bezwaren tegen heeft.

Mieke - 31-05-’07 08:27
V@nM@n

Ik loop ook al zo lang als ik weet met zo’n ding op zak. Van mij mogen ze alles hebben. Zo leef ik misschien toch nog een tijdje verder dan…

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 31-05-’07 22:48


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.