Kunstgrepen

01 11 07 - 15:39

Pierre Janssen

Vroeger bij ons thuis keken we naar Openbaar Kunstbezit. dat was een serie kunstprogramma's waarin uitleg werd gegeven over beeldende kunst in Nederlandse musea. Het programma hoorde bij ste plaahet blad Openbaar Kunstbezit dat losbladig verscheen en in prachtige linnen banden kon worden opgeborgen. Mijn ouders hadden een abonnement, niet in de laatste plaats ten behoeve van onze culturele vorming. Interessanter nog was het programma Kunstgrepen dat gepresenteerd werd door Pierre Janssen. Ook dit programma beoogde kunst dichter bij de mensen te brengen en het genieten ervan voorop te stellen. Menig leeftijdsgenoot kan zich het beeld nog zo voor de geest brengen van die lange slungelige man die met trillende en wapperende handen zijn bevlogen verhaal deed. Vandaag werd bekend dat hij is overleden. Nou maar hopen dat we wat herhalingen krijgen voorgeschoteld van dit historische programma.

twee reacties

V@nM@n

Het was inderdaad een bevlogen man die zijn gelijke daarna nooit meer heeft gehad. Naar mijn idee had die man al lang dood geweest…

V@nM@n (E-mail ) (URL) - 01-11-’07 19:49
jan

ik vond het een prachtig mens

jan (E-mail ) (URL) - 03-11-’07 16:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.