Paria en eigenrichting?

04 02 08 - 21:03

Dalit jongetje

In India noemen ze zichzelf Dalit, de onaanraakbaren of paria's van de samenleving. Zij zijn de laagsten van de laagsten en niemand wil meer iets met ze te maken hebben.

Zeven miljoen mensen in Nederland keken gisterenavond naar de uitzending van Peter R. de Vries over de verdwijning van Natalee Holoway en de rol van Joran van der Sloot daarin. Vandaag werd bekend dat de rechter-commissaris op Aruba geen aanleiding ziet in het materiaal van De Vries om Van der Sloot opnieuw te arresteren. Juridisch is er onvoldoende zaak. Maatschappelijk echter is er weldegelijk een zaak. Want wie van die zeven miljoen mensen wil nog ooit iets met Joran van der Sloot te maken hebben? Ik schat dat dit er niet veel zijn.
De jongen is vanaf nu een paria, een onaanraakbare met wie je niet geassocieerd wil zijn.

Wist De Vries dat er juridisch niets rond te krijgen zou zijn en heeft hij besloten op zijn geheel eigen wijze een 'straf' uit te delen?
Heet zoiets eigenlijk geen eigenrichting?

Eén reactie

Me!

Joran is nog jong, maar ik vrees niet meer te redden. Als dat de jeugd van nu moet voorstellen weet ik wel waar het naar toe gaat. Het respect in deze wereld gaat volledig naar de mallemoer.
De actie van De Vries vind ik persoonlijk niet door de beugel kunnen. Die staat daarmee op hetzelfde niveau als degene die de daad plegen.

Me! (E-mail ) (URL) - 04-02-’08 21:22


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.