Celdeling en 'Eckart?s Notes'

28 03 08 - 00:48

Eckart Wintzen

Eckhart Wintzen was een wonderlijk maar zeer inspirerend fenomeen in managementland. Vorige week overleed hij onverwacht aan een hartstilstand tijdens zijn vakantie in Frankrijk. Wintzen richtte in 1976 het bedrijf voor softwareontwikkeling BSO op, dat hij twintig jaar later voor een goede prijs verkocht aan Philips.
Hij is de bedenker van de 'celfilosofie' die inhoudt dat zodra een bedrijf meer dan 50 medewerkers krijgt er afgesplitst wordt in een tweede cel omdat hij ervan overtuigd was dat een bedrijf groter van 50 medewerkers niet meer goed kon functioneren. Van het geld dat Wintzen kreeg voor BSO gaf hij veel weg.

Ik heb meteen zijn boek besteld, iets dat ik al lang van plan was maar dat een beetje op de achtergrond was geraakt. Hieronder de link waar je dat ook kunt doen. Voor meer info en een voorproefje uit het boek kun je kijken op Wintzen's persoonlijke site.

Eckart's Notes<br  />Wintzen, E.
Eckart's Notes
Wintzen, E.

twee reacties

Me!

Dat lijkt me een hele goede filosofie. dan kunnen we hier al vijf cellen maken… moet toch eens wat recensies lezen van de man.

Me! (E-mail ) (URL) - 28-03-’08 12:50
Mieke

Hieronder staat een linkje naar het boek. Ik heb het gekocht en ben er in bezig. Zeer lezenswaardig en boeiend!

Mieke - 01-04-’08 12:26


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.