Hoe ik 's morgens langs het huis loop

en waarom met maaiende armen

06 09 09 - 18:16 Gebruikte Tags: , , ,

Spin in webWie mij 's morgens in alle vroegte de achterdeur van mijn huis ziet verlaten richting de poort naar de straat moet wel denken dat er een steekje los zit bij mij. Ik loop namelijk heftig zwaaiend met mijn armen van links naar recht over het pad langs het huis. Dat doe ik niet het hele jaar maar in dit seizoen wel. Het is namelijk spinnentijd. Ze spinnen in een mum van tijd de meest prachtige en gigantische creaties dwars over het pad van de schutting naar het huis en terug. En met een beetje pech loop je - als je niet met je armen zwaait om alle webben op voorhand weg te maaien met je hoofd in zo'n web of sta je oog in oog met zo'n kanjer.

Het fraaie exemplaar op de foto woont aan de buitenkant van het badkamerraam waar ik hem 's nachts tegen het melkglas dat verlicht wordt door de lantaarnpaal zijn prooien zie verschalken. Voor de foto - die 's morgens werd genomen - wilde hij wel even poseren.

twee reacties

Mevrouw Mikmak

Ik heb ook zo’n paadje, dus troost je , je bent niet alleen, ik loop ook als een dolle te maaien door mijn tuinpad.

Mevrouw Mikmak (E-mail ) (URL) - 07-09-’09 10:25
Melody

Hoihoi, ik weet niet wat ik zou denken als ik jou zo bezig zou zien… in onze tuin zitten ze ook maar dan lager bij de grond…. van de ene border over het pad heen naar de andere….

Verder kom ik je natuurlijk een heel fijn weekend wensen !

Muzikale Groeten en liefs, Melody

Melody (E-mail ) (URL) - 12-09-’09 15:21


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.