Koningshuis 2.0

Wie helpt de Oranjes bij een update?

26 12 09 - 15:10 Gebruikte Tags: , , ,

Beatrix (foto ANP)Ik ben niet de enige die zich - zacht gezegd - verwonderd heeft over de kersttoespraak van Koningin Beatrix die het niet zo op heeft met de wirtuele wereld (nee, dit is geen typfout, dat zegt ze echt!). “Mensen communiceren via snelle korte boodschapjes. Onze samenleving wordt steeds individualistischer. Persoonlijke vrijheid is los komen te staan van verbondenheid met de gemeenschap. Maar zonder enig 'wij-gevoel' wordt ons bestaan leeg. Met virtuele ontmoetingen is die leegte niet te vullen; integendeel, afstanden worden juist vergroot”, zei Beatrix tijdens haar jaarlijkse toespraak op Eerste Kerstdag.

De majesteit weet overduidelijk niet waar ze het over heeft. Zonder de virtuele wereld had ik @sabdesigns, @blommetjemac, @amiek, @berberah, en vele anderen die mij ook IRL zeer dierbaar zijn geworden, nooit ontmoet. Wie helpt ons koningshuis eens naar een 2.0 update want anders zie ik het somber in voor hun toekomst, in een wereld waarin wij allemaal nog wel communiceren maar zij geen aansluiting meer hebben op wat ons allemaal bezig houdt.

Lees ook over dit onderwerp bij Meisje van de Slijterij, Lizzz en Arjan Dasselaar en luister de Kersttoespraak online als je hem gemist hebt.

Eén reactie

Me!

Wellicht wordt het tijd voor een virtueel koningshuis…

Me! (E-mail ) (URL) - 26-12-’09 18:13


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.