DIDI 100: JUBILEUMBOEK 'ELEMENTEN'

19 09 06 - 00:01


Dit keer een bijzondere aflevering van Dichters op Dinsdag ter gelegenheid van de honderdste (en voorlopig laatste) keer. We wilden iets speciaals doen en hebben dat gevonden. We vroegen Catharina 't Hart, die onder haar weblognaam Zomerstorm een trouwe deelnemer is geweest in de periode dat DiDi bestaat, een aantal van haar gedichten uit te zoeken en wij zochten daar foto's bij. Zo ontstond het jubileumboek 'Elementen'. Het is een bijzonder boek dat slechts in een beperkte oplage beschikbaar is. Bestelinformatie en preview kun je hier downloaden.

Voor wie onbekend is met Dichters op Dinsdag (DiDi): verdere info vind je hier en oudere thema's vind je daar. Wil je het feestje van DiDi meevieren plaats dan jouw mooiste gedicht van dit moment ter gelegenheid van ons jubileum. Wij plaatsen er eentje van Catharina 't Hart uit 'Elementen' als voorproefje.

Vandaag zou ik me willen verlieven
In dalen, woorden, bloesem en zeeën

Ik zou me gekoesterd willen weten
Door zonnen, blikken, gelofte en goed

En dan geen sluiers hoeven afnemen
Vandaag zou ik gedragen willen zijn

Maar de momenten zullen rauw en benig zijn
De dagen zullen woelig en druizig komen

Het enige kaartje wat ik kopen kan
Voert dwars door alles heen

twaalf reacties

brigitte

Goh dat is een leuk idee zeg! ZIet er erg mooi uit dat boek.

brigitte (E-mail ) (URL) - 19-09-’06 06:55
Catharina

woehoeee! gaat dat blozen ooit nog over?

heel erg bedankt voor alles

Catharina (URL) - 19-09-’06 11:24
Mieke

@ Car: het blozen gaat over maar geniet er nu nog maar even lekker van! Je hebt het verdiend!

Mieke - 19-09-’06 12:00
Chantal

Lees ik nu goed dat DiDi gaat stoppen, of lees ik het helemaal verkeerd….. quote: Dit keer een bijzondere aflevering van Dichters op Dinsdag ter gelegenheid van de honderdste (en voorlopig laatste) keer…..

Chantal (E-mail ) (URL) - 19-09-’06 12:31
Mieke

@ Chantal: Ja, dat is inderdaad het geval. Een aantal van de vaste deelnemers haakte af in de laatste weken en de deelname werd een stuk minder. Wij vinden het nog steeds leuk maar je moet ook niet met iets door willen gaan dat niet meer echt leeft en bloeit. Daarom laten we het voor nu bij deze 100 DiDi’s maar ik sluit zeker niet uit dat we er in de toekomst weer mee gaan beginnen.

Mieke - 19-09-’06 13:31
GeeSpot

wat een geweldig idee zo’n boek & Car wat geweldig dat jouw prachtige gedichten zo een blijvende mooie plek krijgen. En wat jammer dat DiDi stopt. Helaas had ik zelf de laatste tijd ook wat minder tijd voor bijdragen. Eens kijken of ik morgen een gaatje kan vinden voor de laatste aflevering…

GeeSpot (E-mail ) (URL) - 19-09-’06 17:05
tantieris

Dit is erg mooi en heel droevig …

tantieris (E-mail ) (URL) - 19-09-’06 22:03
edwin

Hoewel ik pas sinds kort meedeed met de DiDi en mij derhalve geenszins een vast deelnemer noemen mag, heb ik het desondanks elke dinsdag weer een fijne opgave gevonden een gedicht bij het gekozen onderwerp te vinden en nieuwsgierig te zijn naar de vondsten van anderen. Dat er waren, die het begrip gedicht soms wel heel ruim vonden, daar kon ik me niet echt aan storen.

De DiDi was een leuk initiatief en heeft wellicht lezers van weblogs laten zien dat Nederlandstalige po?zie weldegelijk de moeite waard is te lezen. Dat de aandrang mee te doen nu wellicht wat tegenvalt, dat voor sommigen de kwaliteit van de gekozen werken wellicht wat tegenvalt, dat alles doet nog niets af aan het geweldige idee, dat de DiDi ook deze laatste maal gewezen is.

En voor mezelf, wat heeft het voor mezelf betekent? Dat ik mezelf nu moet dwingen weer normaal te gaan lijfloggen ;)

Wat heeft 100X DiDi voor jou betekent, Mieke?

edwin (E-mail ) (URL) - 19-09-’06 23:42
edwin

kuch -t = -d kuch

edwin (E-mail ) (URL) - 20-09-’06 06:11
Mieke

We zijn DiDi ooit begonnen omdat we zelf erg van gedichten (en mooie songteksten houden). Door het zoeken naar mooie en geschikte gedichten is die liefde alleen maar gegroeid in die 100 x. Ik heb het gevoel dat sommige mensen door DiDi kennis hebben gemaakt met gedichten en dichters en ze hebben leren waarderen. Dat is geweldig natuurlijk! Anderen hebben door DiDi het gedicht ‘herontdekt’. Het is in ieder geval een platform geweest waarin naar mijn gevoel veel energie en creativiteit stroomde en dat vond ik fantastisch.
Ik heb het nooit vervelend gevonden om een gedicht en/of een thema te zoeken en het werd voor mij nooit een opgave. Misschien dat we over een tijdje gewoon weer beginnen. Wie zal het zeggen.
En ik blijf natuurlijk gedichten lezen en plaatsen dus ik hoop dat de mensen die altijd kwamen voor DiDi ook miwian.nl blijven lezen.
Iedereen bedankt voor die 100 x DiDi en jullie enthousiaste en inspirerende deelname.

Mieke - 20-09-’06 09:10
Marieke

Twee jaar geleden maakte ik dankzij DiDi kennis met het webloggen. Het heeft nog meer dan een jaar geduurd, voor ik zelf met DiDi mee ging doen. Ongetwijfeld heb ik voor anderen niet altijd het gewenste niveau gehaald, ik heb er wel van genoten. Voor mij wordt nr. 100 Abrace me van Fernado Lameirinhas. Zo is de cirkel weer rond.

Marieke (E-mail ) (URL) - 22-09-’06 00:19
Woordenaar

Wat later wegens een rotte internetverbinding, mijn 68ste bijdrage. Hans en Mieke bedankt voor het iedere week maar weer verzinnen van een boeiend thema.

Woordenaar (URL) - 22-09-’06 16:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.